Φώτα xenon συχνές ερωτήσεις
 
overlay divider
 
 
overlay divider
 
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2107793900
 
overlay divider
 
Fotologic ® 
AC vs DC ballast
 
Σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για τα ballast.
 

Το ballast είναι το βασικό εξάρτημα σε ένα σύστημα HID xenon. Ουσιαστικά είναι η καρδιά του συστήματος και αυτό που αναλαμβάνει τη σωστή τροφοδοσία και παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια ώστε να ανάβει η λάμπα. Ένα ballast αποτελείται από ηλεκτρονικά κυκλώματα σε κατάλληλη διάταξη.

Τα βασικά στάδια ενός ballast είναι:
1. Το κύκλωμα τροφοδοσίας και σταθεροποίησης της χαμηλής τάσης (voltage stabilizer)
2. Το κύκλωμα ταλάντωσης συχνότητας (oscillator)
3. Το λογικό κύκλωμα διαχείρισης της λειτουργίας με micro chip.
4. Τη διάταξη μετατροπής της χαμηλής τάσης σε υψηλή (high voltage transformer 23000V)

Υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες ballast. Τα AC (εναλλασσόμενου ρεύματος) και τα DC (συνεχούς ρεύματος)

 
 
 

Τα AC ballast είναι πολύ πιο αξιόπιστα έναντι των DC, καθ’ ότι οι λάμπες HID, είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν με εναλλασσόμενο ρεύμα.
Επίσης τα AC ballast παρέχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη λάμπα, περισσότερη φωτεινότητα, λιγότερη θερμοκρασία και ομοιόμορφο φωτισμό.

 
Πολλοί κατασκευαστές, για να μειώσουν το κόστος κατασκευής, παράγουν DC ballast, διότι είναι πολύ πιο απλά στην κατασκευή τους έναντι των AC και δεν απαιτούν πολλά εξαρτήματα.
Η διάρκεια ζωής των DC ballast είναι πολύ μικρή, καθώς και της λάμπας, διότι το συνεχές ρεύμα υψηλής τάσης που παράγουν, δημιουργεί ηλεκτρόλυση και υπερθέρμανση στα μέρη της με αποτέλεσμα να καταστρέφεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 
 

Ακόμη και σε ένα AC ballast παίζει ρόλο και η ποιότητα κατασκευής του και εάν είναι αναλογικό ή ψηφιακό.

Τα αναλογικά ballast (analog) βασίζονται σε πηνία, αντιστάσεις και πυκνωτές για να μετατρέψουν τη χαμηλή τάση σε υψηλή. Οι διακυμάνσεις όμως της απόδοσης τους, μειώνουν τη διάρκεια ζωής του λαμπτήρα και έτσι θα παρατηρήσουμε ασταθή λειτουργία και σε σύντομο διάστημα εξασθένηση του φωτισμού.

Τα ψηφιακά ballast (digital) κι αυτά χρησιμοποιούν αναλογικά εξαρτήματα, αλλά έχει προστεθεί DSP chip για σταθερή λειτουργία, ώστε να παρέχει στην HID λυχνία το μέγιστο της απόδοσης και μεγάλη διάρκεια ζωής.

 
Απεικόνιση της κυματομορφής αναλογικού και ψηφιακού ballast σε παλμογράφο.
 
 
 

Η Fotologic, επιμένει να χρησιμοποιεί μόνο ανώτερης κατασκευής AC digital ballast στα συστήματα που προμηθεύεται και διαθέτει, παρόλο που το κόστος τους είναι πολύ μεγαλύτερο.

Τα Exite HID ballast που διαθέτουμε περιέχουν μικροελεγκτή ASIC τελευταίας τεχνολογίας, ο οποίος ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τη λειτουργία της λάμπας και του ballast. Με αυτό τον τρόπο έχει ελαχιστοποιηθεί το ποσοστό ελαττωματικών προϊόντων κάτω του 0.5%.

Επίσης η σειρά Can-Bus, είναι εφοδιασμένη με ολοκληρωμένο κύκλωμα και όχι απλά αντιστάσεις, έτσι ώστε να συνεργάζεται απόλυτα με τα συστήματα Can-Bus και όχι να τα ξεγελάει αυξάνοντας την κατανάλωση ρεύματος.

Fotologic ®
 
Διαβάστε επίσης: Τα xenon "τυφλώνουν";
 
 
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2107793900
 
Συμβουλές για την αγορά HID xenon
 
 

Σκέπτεστε να εγκαταστήσετε ένα κιτ HID φώτα xenon στο αυτοκίνητο, τη μοτοσικλέτα ή το φορτηγό σας; Αν ναι, έχετε κατά νου τα ακόλουθα σημεία, πριν αγοράσετε.

 • Βεβαιωθείτε ότι το κιτ που πρόκειται να προμηθευτείτε, είναι συμβατό με το όχημα σας. Θα πρέπει να ελέγξετε τον τύπο λαμπτήρα που χρησιμοποιείται για το συγκεκριμένο φωτιστικό σώμα του οχήματος σας (π.χ. Η7, Η4 κλπ). Προσδιορίστε αν χρειάζεστε να αλλάξετε την χαμηλή σκάλα, την υψηλή ή και τις δύο σκάλες.
 • Εάν σχεδιάζετε να το τοποθετήσετε μόνοι σας, βεβαιωθείτε ότι το κιτ xenon, παρέχει όλα τα εξαρτήματα που χρειάζονται για να το εγκαταστήσετε.
 • Να είστε βέβαιοι, ότι το κιτ καλύπτεται από αξιόπιστη εγγύηση.
 • Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία και τιμές που ξεκινούν από 30€. Απλά να θυμάστε, το φθηνό κιτ είναι φθηνό κιτ.

Εάν κινήστε με γνώμονα μόνο την χαμηλότερη τιμή, δεν χρειάζεται να διαβάσετε πιο κάτω.

 
 

Στην περίπτωση που θέλετε να επενδύσετε κάποια χρήματα επιπλέον, κάνοντας μία ποιοτική αγορά και να αναβαθμίσετε αξιόπιστα το όχημα σας, πρέπει να προσέξετε και τα ακόλουθα.

 • Αναζητήστε ένα αξιόπιστο κατά προτίμηση φυσικό κατάστημα. Να μπορείτε να έχετε άμεση επαφή και ο πωλητής ή ο τεχνικός με τον οποίο θα μιλήσετε, να έχει τη δυνατότητα να απαντήσει άμεσα σε όλες σας τις ερωτήσεις και να σας λύσει όλες τις απορίες. Πριν παραγγείλετε, βεβαιωθείτε ότι είναι μια αξιόπιστη επιχείρηση, με επαγγελματικά σχεδιασμένη ιστοσελίδα, λογικές τιμές και καλές κριτικές πελατών. Να διαθέτει το απαραίτητο απόθεμα και να σας παρέχει εγγύηση αντικατάστασης σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος. Επίσης να υπάρχει υποστήριξη και μετά την αγορά, καθώς και απόθεμα ανταλλακτικών.
 • Δεν θέλετε να πληρώσετε περισσότερα απ’ αυτό που θα πάρετε. Συγκρίνετε και υπολογίστε τη σχέση ποιότητας - τιμής. Μια λογική τιμή, είναι 50€ έως 100€ για ένα κιτ μοτοσικλέτας και 100€ έως 200€ για ένα κιτ αυτοκινήτου.
 • Αναζητήστε κατά το δυνατόν, την πιο σύγχρονη τεχνολογία. Τα συστήματα HID εξελίσσονται γρήγορα και ορισμένες εταιρείες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν προϊόντα παλιάς τεχνολογίας.
 • Προσοχή στα πλαστά προϊόντα. Κανείς μας δεν θέλει να διαπιστώσει εκ των υστέρων ότι έπεσε θύμα εξαπάτησης.
 • Εάν αποφασίσετε να κάνετε μόνοι σας την εγκατάσταση, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να ελέγξετε το αποτέλεσμα, διότι από λανθασμένες παρεμβάσεις, ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα, που ίσως να είναι δύσκολο να επιλυθούν μετ' έπειτα, ακόμη και από εξειδικευμένο τεχνικό.
 • Στην περίπτωση που προτιμάτε η εγκατάσταση να γίνει απ’ το μέρος του πωλητή, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει η κατάλληλη τεχνογνωσία, οργανωμένο τμήμα εγκατάστασης, κατάλληλα εργαλεία και όργανα και ότι θα σεβαστεί το όχημα σας. Μην παραπλανηθείτε με λόγια του τύπου “δωρεάν εγκατάσταση”, γιατί σίγουρα θα συμπεριλαμβάνεται στην τιμή της αγοράς. Δώστε στον τεχνικό που θα κάνει την εγκατάσταση τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεται για να γίνει σωστή τοποθέτηση. Πολλοί ισχυρίζονται ότι ένα σετ Xenon τοποθετείται μέσα σε 10 λεπτά της ώρας. Σ’ ένα τέτοιο χρονικό διάστημα, μόνο κακοτεχνία μπορείς να κάνεις! Άλλωστε δεν τοποθετούμε ένα σύστημα μόνο για δοκιμή, αλλά για να μείνει εγκατεστημένο στο όχημα μας για μεγάλο διάστημα χωρίς να μας δημιουργήσει προβλήματα.
 • Εάν πρόκειται για μοτοσικλέτα, εκεί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην ενοχλεί τη λειτουργικότητα της, ιδίως το σύστημα διεύθυνσης και το κυριότερο να μη θέσει σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα.
 
 
Προσοχή. Είναι προτιμότερο να μην προβείτε σε καμία μετατροπή, από το να τοποθετήσετε ένα φθηνό σετ αμφιβόλου ποιότητας, που θα δημιουργήσει προβλήματα στο όχημά σας και θα θέσει σε κίνδυνο εσάς και τους άλλους συμμετέχοντες στο δρόμο.
 
 
Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές να σας φανούν χρήσιμες και σας ευχόμαστε την καλύτερη επιλογή στην αγορά σας!
 
Fotologic ®
 
Διαβάστε επίσης: AC vs DC Ballast
 
 
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2107793900
 
Προσοχή στα πλαστά προϊόντα!
 

Ορισμένοι κατασκευαστές συστημάτων H.I.D. Xenon στην προσπάθειά τους να προωθήσουν τα προϊόντα τους, τα οποία είναι κατασκευές ευτελούς ποιότητας, χρησιμοποιούν εμπορικά σήματα επωνύμων εταιριών.

Τέτοια ψευδεπίγραφα προϊόντα έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά με τις ονομασίες:

BOSCH, SIEMENS, PHILIPS, PANASONIC, COBRA, OSRAM

Τα συγκεκριμένα δεν έχουν καμία σχέση με τις αντίστοιχες γνωστές εταιρίες, οι οποίες δεν κατασκευάζουν συστήματα HID, με εξαίρεση την BOSCH, την OSRAM και την PHILIPS οι οποίες παράγουν μόνο λάμπες HID των τύπων: D2S, D2R, D1S, D1R, D3S, D4S και όχι σετ xenon που τοποθετούνται εκ των υστέρων.

 
 
 
 
 
 
 
 
Μην ανέχεστε να σας εξαπατάει ΚΑΝΕΝΑΣ
Όπου συναντάτε αυτά τα προϊόντα, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι αυτό που αναγράφουν.
 
 
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Προσοχή. Είναι προτιμότερο να μην προβείτε σε καμία μετατροπή, από το να τοποθετήσετε ένα φθηνό σετ αμφιβόλου ποιότητας, που θα δημιουργήσει προβλήματα στο όχημά σας και θα θέσει σε κίνδυνο εσάς και τους άλλους συμμετέχοντες στο δρόμο.
 
Fotologic ®
 
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2107793900
 

Σελίδα 1 από 3

Αναζήτηση προϊόντος

BMW headlight led

 Διεύθυνση:

 Τρικάλων 46 Αμπελόκηποι Αθήνα 11527. Τηλ.: 2107793900

 Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή, 14:00 - 17:00

xenonlights address 

 

Fotologic© 2023. All Rights Reserved. Designed By Fotologic

Please publish modules in offcanvas position.

Led lighting